Stort set alt forretning tager i dag sit udgangspunkt fra internettet. Vi ”googler” ganske enkelt den service vi har brug for. Derefter sætter vi os grundigt ind i de forskellige udbyderes ydelser på deres respektive hjemmesider, før vi køber noget som helst.
Det er derfor en vigtig del af en hvilken som helst virksomhed at være tilstede på dette globale netværk af hjemmesider, sociale medier og lignende. Er ens services ikke at finde, mister man højst sandsynligt en rigtig stor bid af flødeskumskagen i sin niche.
At være tilstede online kan være rigtigt dyrt
Der er rigtigt mange virksomheder derude, der tjener styrtende summer på at designe og udvikle hjemmesider til deres kunder. En hjemmeside med design og programmering, kan i dag løbe op i adskillige 10.000 vis af kroner.
Dertil kommer arbejdet med at få folks opmærksomhed rettet imod det man sælger. Det er dog et helt emne for sig selv, som for forståelighedens skyld nok bedst belyses i en artikel for sig selv.
Dette skal man bruge for at komme i gang
I nyere tid, er der dog kommet andre boller på suppen. Firmaer som f.eks. Elegant Themes, har udviklet software der gør det muligt for helt almindelige mennesker at designe deres hjemmeside, webshop eller blog.
Vi kan tage https://www.kontorsager.dk som eksempel. Dette website er udelukkende bygget i Divi, som er Elegant Themes website-bygger. Det kan anbefales at man skaffer sig en af disse.
Man har også brug for et sted at ”opbevare” hjemmesiden. Her kan hosting-løsninger som f.eks. One.com være behjælpelige.
Sådan bygger man sin egen hjemmeside
Det første man skal gøre når man starter med sin hjemmeside, er at finde ud af hvordan siden skal se ud. Dette gøres bedst med pen og papir.
Når man tegner sin hjemmeside, er det vigtigt at have brugerens flow for øje. En brugers flow er den måde hvorpå han eller hun bevæger sig gennem siden på. Hvor klikkes der, hvad læses der og i hvilken rækkefølge?
Et nyttigt værktøj er at forestille sig at man selv er besøgende på siden. Hvilket information har man brug for, og hvor og hvordan finder man det nemmest, før man er klar til at indtaste sine kontaktoplysninger eller dankort-informationer.
Er skabelonen til hjemmesiden færdig, er det bare med at komme i gang med at bygge. Der findes grundige manualer til de fleste website-byggere, og til langt de fleste, findes der også en hel del ressourcer på YouTube.