Firmabil til de ansatte – få styr på reglerne

0
3408
firmabil

Det kan virke som et godt frynsegode, og et tilbud, der er svært at sige nej til, hvis man får tilbudt en firmabil. Men der er flere ting, der har indflydelse på om det er en god idé eller ej, at sige ja tak til tilbuddet.  Det gælder om at have aftalerne på plads omkring firmabilen, og se på, om der er begrænsninger for, hvad den kan bruges til. Desuden er det vigtigt at huske, at hvis man har fri bil til rådighed, så skal der betales skat af den. Der vil også være udgifter til bilvask, benzin og reparationer, og hvem dækker dette?

Kan det betale sig økonomisk med firmabil?

For mange er det lidt af en drøm at få en firmabil stillet til rådighed. Det kan gøre livet nemmere på mange måder, og måske er det essentielt for jobbet at køre fra sted til sted. Det er dog ikke alle, der er klar over, at en firmabil kommer med en del regler. Desuden bør man se på folks individuelle situation for at vurdere, om en firmabil er den rigtige løsning.

Det kan være svært at gennemskue, hvad der kan betale sig økonomisk. Normalt kan man regne med, at hvis man kører mange kilometer privat, og i øvrigt har mulighed for at bruge firmabilen til privat brug, så er det en god idé at sig ja tak til firmabil. De fleste udgifter som værkstedregninger, reparationer og benzin vil ofte blive dækket af firmaet. Hvis man derimod kører mange kilometer til og fra arbejde, eller i forbindelse med jobbet, vil det måske i højere grad kunne betale sig med en privat bil. Her vil man nemlig blive berettiget til befordringsfradrag, og andre lignende goder. Dem får man ikke med en firmabil.

Læs om bilforsikring på billigbilforsikring.dk.

Fordele ved firmabil

Nogle af fordelene ved firmabil er f.eks. at man ikke pludselig står med en stor regning, der kan presse privatøkonomien, hvis der kommer en uventet reparation. Man kan altså til en vis grad formindske den økonomiske usikkerhed.

Selv om det er sandsynligt, at man falder i løn, når man får firmabil, så kan der være skattemæssige fordele ved at have firmabil. Det er i alle tilfælde, hvis det drejer sig om ”fri bil”, der også kan køres i privat. Men der skal stadig betales skat af den frie bil. Det drejer sig om en procentdel af bilens værdi plus et miljøtillæg. Det betyder ikke noget for denne skat, hvor meget eller hvor ofte der køres i bilen. Der skal laves en månedlig indberetning, og man kan selv skrive det på ens forskudsopgørelse.

De små detaljer har betydning

I bund og grund handler det om, at have styr på aftalerne omkring firmabilen med det firma, man arbejder for. Og det handler om at se på de små detaljer. For eksempel vil man ofte være mere opmærksom på, at en firmabil skal være ren og nyvasket. Det vil derfor være en ugentlig udgift til bilvask.

Hvis man har bilen året rundt, vil det være nødvendigt at skifte dæk to gange om året. Først og fremmest skal man finde de rigtige vinterdæk og sommerdæk, og de fås i mange forskellige variationer og typer. Igen er der tale om en udgift, som der skal være klare aftaler omkring.

Man bør også have styr på ting som brændstof, og generelt om der er visse begrænsninger for, hvad firmabilen kan bruges til. Er det f.eks. i orden at køre til udlandet på bilferie, eller er det. Man bør finde ud af, om det er nok at have firmabilen, eller om der er behov for en ekstra bil i husstanden, og det kan være en afgørende faktor.

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her