Dine muligheder for at låne penge i Danmark

0
3152
kviklån

Der kan være mange situationer i livet, hvor du kan få brug for at låne nogle penge. Det kan være til alle mulige formål, som kan være mere eller mindre vigtige eller fornuftige.

Der er også flere forskellige steder, hvor du kan låne penge. Nogle af dem kræver, at du lever op til nogle helt bestemte kriterier, og andre låneudbydere er ikke så krævende i den retning.

For nogle mennesker er det muligt at låne penge alle vegne, for andre er antallet af muligheder mere begrænset. Langt de fleste personer i Danmark, der er fyldt 18 år, har dog en mulighed for at låne penge et sted.

Forskellige låneudbydere

Der er flere steder, du kan henvende dig, hvis du gerne vil låne nogle penge. Ikke alle muligheder er åbne for alle, men her er en liste over lånemuligheder generelt:

  • Et privat lån hos familie eller venner
  • Et banklån
  • Et kreditforeningslån
  • Et online lån

Der kan være flere muligheder, der er åbne for den enkelte, og der er forskellige vilkår knyttet til de forskellige låneformer.

Det private lån

Den nemmeste måde at låne penge på er i dit eget netværk. Hvis din familie eller dine venner har mulighed for at låne dig nogle penge, og de er villige til det, så er det absolut værd at prøve der først.

Det kommer selvfølgelig an på, hvor stort et beløb det drejer sig om. Det afhænger også af deres egen økonomiske situation, om der er en reel mulighed for at låne penge der.

En helt klar fordel ved at låne penge privat er, at det sjældent er forbundet med et oprettelsesgebyr, og at renterne på lånet nok er ret lave – måske er der slet ingen renter.

Banklånet

Det er også en mulighed at låne penge i banken. Det er dog ikke så let at blive godkendt til at få et banklån. Du skal kunne dokumentere, at du har en vis indtægt, og at du dermed er i stand til at betale beløbet tilbage. De vil gerne have en meget solid garanti for, at de får deres penge tilbage.

Desuden er renterne på et banklån temmelig høje. I hvert fald hvis det drejer sig om et forbrugslån. Alt, hvad der ikke har noget med fast ejendom at gøre, betragtes som et forbrugslån. Derfor kan du godt regne med at skulle betale for et pænt stort renteniveau, når du låner penge i din bank.

Hele denne godkendelsesproces er temmelig langsommelig, så du skal også væbne dig med tålmodighed, hvis du låner penge igennem din bank.

Kreditforeningslånet

Hvis du skal låne til fast ejendom, eller hvis du allerede har en fast ejendom at stille som sikkerhed for et lån, så kan du optage et kreditforeningslån – hvis du ellers bliver godkendt til det. Det kræver, at du har en vis indtægt, eller at der er en vis friværdi i dit hus, hvis du skal gøre dig håb om at blive godkendt til et lån via en kreditforening.

Hvis du bliver godkendt til det, så kan du til gengæld nyde godt at en rekordlav rente på dit lån. Renten er lavere end nogensinde, så det giver god mening at optage et lån i en kreditforening.

Arbejdsgangen hos en kreditforening er temmelig lang, så det er ikke et sted, hvor du akut kan låne nogle penge.

Hvis du ikke lever op til de krav, som kreditforeningen stiller, for at du kan blive godkendt til at optage et lån, så kan du ikke gøre dig noget håb om at kunne låne noget der.

Online-lånet

Der, hvor det er allernemmest at blive godkendt til et lån, er hos en udbyder af online-lån. Nogle banker tilbyder også denne type lån, og de vil som regel have noget dokumentation for dine indtægter, hvis du skal låne penge der. Til gengæld er det ikke så langsommeligt at låne på den måde, som det er ved et traditionelt banklån.

Der kan være forskel på, hvordan lånevilkårene er hos den enkelte låneudbyder, men fælles for dem alle er, at det går hurtigt at få besked om, hvorvidt du er godkendt til lånet eller ej. Herfra går der heller ikke længe, inden beløbet bliver overført til dig.

Det er både meget hurtigt og meget nemt at optage et online lån.

Læg mærke til lånevilkårene

Selv om det er så nemt og så hurtigt at få sat penge ind på din konto, hvis du benytter dig af et online-lån, så bør du alligevel lige give dig tid til at nærlæse de vilkår, der er for lånet. Det skal du gøre, inden du sender en godkendelse om et lån afsted.

Der kan nemlig godt være ret store forskelle på, hvor dyrt det bliver for dig at låne disse penge. Der er stor konkurrence imellem de mange udbydere, så det er ikke altid, at vilkårene står særligt tydeligt på det, som du skal godkende.

Der kan for eksempel være store forskelle på, hvor høj en rente du kommer til at betale for lånet. Det kan også variere, hvor lang tid du skal afdrage lånet over, og læg også mærke til, hvor højt et oprettelsesgebyr der forlanges for lånet.

Alle disse ting får betydning for, hvordan det kommer til at gå med at betale beløbet tilbage. Plus renter. Der kan ligge nogle vilkår, som ikke er så tydelige.

I hvert fald skal du sikre dig, at du har råd til de månedlige afdrag, som du kommer til at sidde for efterfølgende. Har du det, er der ingen ko på isen, og så skal du bare nyde det, som du havde råd til at købe for de lånte penge.

Kniber det derimod med tilbagebetalingen, så er du lidt på den, for så kommer det til at koste i form af ekstra høje renter. Det er altid nogle super ærgerlige penge at skulle af med. Det er selvfølgelig bedst, hvis du sørger for at have luft nok i budgettet til den ekstra månedlige udgift, som du får, når du har taget et lån.

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her