Tænk på et ur som en investering

0
2650
Businessmand har dyrt ur på

De fleste mænd og kvinder er rigtigt glade for smukke ure, og de anvendes dagligt som et delvist praktisk redskab og en smuk accessory. Der er et utal af forskellige brands, designs og materialer at vælge imellem, og hver dag popper der nye smukke varianter op.

Du kan både købe dyre ure og billige ure, og fælles for dem er, at de pynter og kan være med til at skabe et smukt og stilrent look.

Kan ure virkelig være investeringsobjekter?

Det korte svar er ja. Du har helt sikkert hørt om de allerdyreste mærker, og her er det ganske sikkert, at et køb af disse, helt uden tvivl er en investering for livet. For det første går det aldrig i stykker, og det er således en ting, du vil have livet ud. For det andet mister det ikke værdi, idet det tværtimod oftest stiger i værdi med tiden.

De dyreste mærker kører desuden ofte med et særdeles begrænset oplag af hvert enkelt style, ligesom du typisk skal skrives op på en venteliste for at få fingre i dem. Det betyder også, at uret stiger i værdi i det øjeblik, du får det i hænderne, fordi efterspørgslen er så høj.

Derudover er de dyre ure ofte lavet i materialer, der er holdbare og umulige at slide op, ligesom der er kræset for urværket, der næppe vil gå i stykker. Desuden er de dyre ure produceret af brands, der har mange års erfaring og produktion i bagagen, og derfor køber ikke blot et investeringsobjekt – du køber også et stykke designhistorie. Læs mere her.

Hvilket ur skal du vælge?

Hvis du gerne vil tjene gode penge på dit ur, eller hvis du blot ønsker, at uret en dag skal blive mange penge værd, er det en god idé at kaste en del penge efter det. Du skal nemlig ikke regne med, at de billige ure er gode investeringsobjekter, da de netop er billige af en årsag. Således vil de næppe stige i værdi, da materialerne typisk er holdt i den billige ende, ligesom du ikke nødvendigvis kan regne med, at urværket er i topkvalitet.

Og det er jo netop urværket, der blandt andet gør uret til den gode investering. Spørg derfor godt ind til, hvor urværket er produceret, hvem der står bag urværket, hvilke materialer der er anvendt og så videre, når du skal ud for at se på ure.

De fleste urmagere og -sælgere vil fortælle med stor begejstring om de dyre ure, fordi de netop typisk har en lang og stolt produktionshistorie og designhistorie bag sig. Du skal ikke træffe en beslutning med det samme, men gå hjem og overvej, hvilket ur du gerne vil have, og hvad det skal kunne. Måske har du også særlige ønsker til, hvilket brand du godt kunne tænke dig, eller særlige præferencer i forhold til, hvor urværket er produceret.

Når du skal købe ure som investeringsobjekter, er det vigtigt, at du tænker dig om, taler med sælgeren og får stillet alle dine spørgsmål, så du føler dig godt klædt på til at tage et valg.

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her