Beskyt dine ører, hvis de jævnligt udsættes for støj på arbejdspladsen

0
2800
Man arbejder med høje lyde

Der er mange, der udsættes for støj gennem deres arbejde. Nogle brancher er særligt disponerede for støj. Det gælder, hvis du f.eks. arbejder inden for et håndværkerfag eller inden for musikbranchen. Så længe du har et erhverv, hvor du udsættes for en vis støjgrænse, skal du huske på at beskytte dine ører. Du kan f.eks. mindske høreskader med Bernafon tilbehør samt tage forbehold på arbejdspladsen, når støjen er på sit højeste. Læs med herunder hvis du vil blive klogere på forebyggelse og støjdæmpningsmetoder.

Forebyg skader på din hørelse

Det er altid vigtigt at tage forbehold, når du udsættes for støj og høje lyde. I dag ses en tendens til at yngre og yngre folk har dårlig hørelse, og det kommer sig tit af enten for høj musik eller arbejdsrelaterede faktorer.

Der er flere måder hvorpå, du kan beskytte dig selv mod høreskader. Hvis du arbejder inden for et håndværkerfag, hvor du anvender stationære eller håndholdte maskiner, er det en nødvendighed at beskytte ørerne hver gang, du står og arbejder på disse maskiner. Derfor anbefales det at anskaffe nogle gode høreværn, der skærmer af for de høje lyde og dermed mindsker chancen for at få nedsat hørelse. F.eks. laver Bernafon tilbehør såsom små øreplugs, du kan tage i ørene, når du står og arbejder. De mindsker lyde og svingninger, hvilket betyder, at du stadig kan høre, hvad der foregår omkring dig, men du hører ikke støjen nær så højt, som hvis du ikke har dine øreplugs i.

Hvad gør jeg, hvis min hørelse allerede er påvirket?

Hvis du allerede har fået nedsat hørelse eller lignende gennem en arbejdsrelateret opgave, er der heldigvis hjælp at hente. Skader på hørelsen kan forfølge dig resten af livet, men Bernafon har udviklet apparater og tilbehør, der kan forbedre din livskvalitet markant, hvis du lider af en form for høreskade. Med Bernafon tilbehør får du kun den absolut bedste kvalitet. Gå ikke på kompromis hvis det gælder din hørelse. Her handler det om at tænke langsigtet for at sikre dig, at du bevarer en god hørelse i så mange år som muligt.

Nedsat hørelse kan virke isolerende. Det kan være svært at deltage i samtaler, da man kan gå glip af indhold og information pga. den ringe hørelse. En anden slem følge af støj kan være tinnitus. De fleste af os kender til tinnitus og kan have det kortvarigt fra tid til anden, men nogle mennesker døjer med tinnitus hver dag som følge af hyppig støj. Tinnitus kan sætte sig på et eller begge ører, og det er heller ikke til at komme så let af med.

En god hørelse er lig med en god livskvalitet

Hørelsen er essentiel, når vi kommunikerer med andre mennesker. Derfor er det også vigtigt at holde den ved lige. Husk på at:

  • Skrue ned for musikken
  • Hav øreplugs i ørerne når du er til koncert
  • Tag dine forbehold på arbejdspladsen

Anskaf dig enten Bernafon tilbehør eller andet lydisolerende udstyr og bevar din gode hørelse.

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her