Fordelene ved at have persienner på dit kontor

0
1541
Plante står foran persienner

Du opholder dig mange timer dagligt på dit kontor. Det er her, du skal bruge din energi og din koncentration på dit arbejde. Derfor skal dit kontor fungere optimalt. Det skal være praktisk indrettet samtidig med, at det også skal være rart at opholde sig på det.

Du bør derfor gøre ret meget ud af at indrette dit kontor, så det bliver rart at være der. Det kan du gøre på forskellige måder. Et af de vigtige områder at sætte ind på er belysningen. Den betyder nemlig ret meget for din trivsel og din koncentration. Lysindfaldet kan for eksempel reguleres ved hjælp af persienner.

Hvorfor er persienner særligt gode på et kontor?

Når du anbefales at sætte persienner op på kontoret, så er der flere argumenter for det. Persienner er en fordel at bruge på et kontor fordi:

  • De har et tjekket og stringent look
  • De kan regulere lysindfaldet på flere måder
  • De kan afskærme for træk
  • De kan give arbejdsro

Persienner kan således lukke mere eller mindre lys ind i rummet, og de kan skærme helt eller delvist af for træk, udsyn, indblik og så videre. Det er netop deres store fleksibilitet, der gør dem virkelig gode at have på en arbejdsplads.

Vælg de rette persienner

Persienner findes i forskellige varianter. De kan fås i mange standardmål, og du kan få lavet nogle med helt individuelle mål. Dermed kan de laves, så de passer helt perfekt til det enkelte vinduesparti. Du kan få persienner, der er lavet enten af aluminium eller af træ. Begge materialer kan tilpasses individuelt.

Om du vælger persienner af aluminium eller af træ, kan være en smagssag. De to materialer er meget forskellige i forhold til deres udtryk. En persienne af aluminium har et køligt og grafisk udtryk, hvorimod en persienne af træ har et mere varmt og organisk udtryk.

I forhold til dit kontors øvrige indretning kan det betyde meget for det samlede udtryk, om du vælger den ene eller den anden type persienne. Vælg de persienner, som bedst understreger den stemning i rummet, som du gerne vil have.

Lysets betydning for dit arbejde

I et arbejdslokale bør der som minimum være en god loftsbelysning og en mere målrettet belysning på selve arbejdsbordet. Det giver den bedste fordeling af lys. Dertil kan du sætte små lamper i de hjørner, der kan være lidt mørke. Det gør noget for hyggen og for lysets balance.

Med den rette fordeling af lys mindskes risikoen for, at dine øjne bliver overbelastede. Det kan give hovedpine og irritabilitet, hvis du skal arbejde i et lokale, hvor lyset ikke er i balance.

En persienne kan være med til at skabe en god balance. Med den kan du regulere det naturlige lysindfald udefra. Du kan lukke det helt ude eller helt ind, eller du kan justere, hvor meget lys, der skal lukkes ind. Du kan også bestemme, hvilken retning lyset skal have. En persienne er det mest fleksible, du kan hænge for dine vinduer.

Tidligere artikelDerfor burde du holde en temafest for dine kolleger
Næste artikelFå dig en god printer for at gøre dig mere effektiv på arbejdet

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her