Kæbekirurgi er meget specialiserede behandlinger

0
537
Kæbekirurgi

Kæbekirurgi foregår på en kæbekirurgisk klinik, eventuelt på hospitalerne eller på de mange tandklinikker der findes rundt omkring i landet. Her er der tale om højt specialiserede behandlinger, som kun foretages af tandlæger der tidligere har en erfaring ved en almen tandlægepraksis men som yderligere har efteruddannet sig med et 5-årigt forløb. Under hele efteruddannelsen er der fokus på en høj faglighed og en specialisering indenfor det område som vil komme til at foretages på en kæbekirurgisk klinik.

Du kan altså her være helt sikker på, at du modtager behandling med personale der ved hvad de laver og har deres faglighed i baghånden når de skal udføre et arbejde. Et af de steder hvor du vil komme til at møde en kæbekirurg er hos https://tpfrb.dk/kaebekirurgi/. Her kan der udføres opgaver i mundhulen under fuld narkose, eller meget specialiserede behandlinger som du ikke vil kunne få foretaget hos en almen tandlæge.

Flere opgaver vil foretages af en kæbekirurg på en kæbekirurgisk klinik

På en kæbekirurgisk klinik vil du kunne møde personale i form af højt specialiserede og efteruddannede tandlægepersonale. Det vil altså ikke være dem du møder, hvis du blot skal have tjekket munden efter til et tandeftersyn, men det er dem du vil møde, hvis du eksempelvis skal have indsat tandimplantater eller have fjernet en visdomstand, der ikke sidder lige til at få ud, uden at der er mulighed for at komme i kontakt med de større nerver.

Derudover vil det være en kæbekirurg du kommer til at møde på en kæbekirurgisk klinik, hvis du eksempelvis skal have fjernet en cyste eller en tumor i det pågældende område omkring mundhule og kæbe-regionen.

Har du tandlægeskræk kan du blive behandlet af en kæbekirurg

Det lyder måske en lille smule voldsomt, at det skulle være en kæbekirurg der skal foretage dine undersøgelser hvis du har tandlægeskræk, men det er i mange tilfælde sådan det vil være. I hvert tilfælde hvis din tandlægeskræk er så grel, at alternativet er, at du slet ikke kommer afsted til tandlægestolen. Hvis du har tandlægeskræk, så er du ikke alene, og der er mange der i deres voksne liv aldrig kommer til tandlægen lige præcis grundet dette problem. Her gives der muligheden for, at du under fuld narkose alligevel kan få foretaget indgreb der er nødvendige, dog af en kæbekirurg i stedet for en almen tandlæge, da de her er specialister indenfor blandt andet også anæstesi.

Det kræver en stor portion vilje at blive kæbekirurg

Hvis du gerne vil arbejde på en kæbekirurgisk klinik og udføre arbejde som en kæbekirurg, så kræver det en hel del portion vilje. I hvert tilfælde, så skal du først og fremmest have minimum to års erfaring indenfor almen odontologi. Derudover skal du skrive en personlig ansøgning til den instans i det offentlige sørger for at uddanne kæbekirurger på lige fod med andre lægelige efteruddannelser. Når dette skridt er overstået, så tager det fem år, med hårdt arbejde på skolebænken, inden du kan kalde dig kæbekirurg og kan blive ansat på en kæbekirurgisk klinik.

En kæbekirurg er specialiseret indenfor et særligt område

Under den 5-årige efteruddannelse som kæbekirurg, skal de studerende under forløbet vælge nogle områder hvorpå de specialiserer sig. Dette arbejde skal udføres på en kæbekirurgisk klinik og ende ud i et speciale eller en afhandling til et fagligt tidsskrift. Dette betyder, at det ikke er alle kæbekirurger der er specialiserede indenfor hvert et område på felten, til trods for den samme grund efteruddannelse, men kan have hver deres områder, som de er særlige dygtige til.

Tidligere artikelFinansiering af din Invisalign-behandling

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her