Her er træningsudstyr, du kan have stående på kontoret

0
3738
Motionscykel

Vi vil her komme ind på motionscyklen, som du kan have stående på kontoret. Det gør motionscyklen perfekt, fordi den fylder så lidt.

De sidste 30 til 40 år er der kommet et hav af muligheder, når det kommer til at træne fitness. Teknologien har fulgt med maskinerne, der er blevet mere og mere avancerede. Men kommer motionscyklen ind i billedet, der måske har udviklet sig lidt over tiden, men som stadig står der. Den er stadig populær og findes adskillige steder – både derhjemme, i fitnesscenteret, i sportsklubberne og på kontoret.

Find formen med motionscyklen

Hvis det er dit mål, at du skal komme i god form, gør du klogt i at bruge motionscyklen.

Der er flere forskellige måder, du kan vedligeholde formen på. Det er vigtigt, at du anvender et træningsredskab, som du kan nyde at bruge, mens du træner. Kondicyklen er god at bruge, fordi den gør, så du får trænet din ryg, knæene og lår- og benmusklerne. Hvis du er en af de, der har problemer med nogle af ovenstående muskler, er motionscyklen et godt valg. Det skyldes, at motionscyklen på ingen måde belaster leddene. Det er nemt at bruge den, mens et løbebånd eller en crosstrainer er noget sværere at håndtere.

Bliv på kontoret i stedet for at gå ud

Der er også en del personer, der bliver afskrækkede af, at vejret ikke er godt. Hvis du er typen, der ikke gider ud i det dårlige vejr for at tage i fitnesscenteret, er motionscyklen det rigtige valg. Du behøver ikke at skulle ud i det dårlige vejr, for du har træningen lige ved siden af dig. Sådan er det også, hvis du ikke altid bryder dig om at cykle med en rigtig cykel, fordi der kan være dårligt vejr. Det er ikke altid det mest rare at cykle i sne, slud, regn eller voldsom modvind, så derfor er motionscyklen et godt alternativ.

Du behøver ikke at tage i fitnesscenter

Én ting er, hvis du ikke vil i fitnesscenteret, fordi vejret er dårligt. Noget andet er, hvis du slet ikke vil træne i fitnesscenteret. Det kan være, at du ikke er den største tilhænger af alle de utallige mennesker, der er i fitnesscenteret, eller du synes, der er for mange dømmende mennesker. Det er ikke til at sige, men der er i hvert fald en del personer, der bliver usikre af at træne foran andre. Og det er selvfølgelig helt okay. Den slags findes imidlertid ikke, hvis du træner på kontoret. Den eneste, der kan dømme en, når du træner på kontoret, er ens eget spejlbillede. Medmindre ens kontor er lavet, så der er vinduer, hvor kolleger kan se igennem.

Der kan være masser af rimelige grunde til, at du ikke har lyst til at træne udenfor eller i fitnesscenteret. Men ret beset er der ikke særlig mange grunde til ikke at ville træne på kontoret på sin motionscykel, medmindre du har det fysisk dårligt eller har fået en skidt nats søvn.

Fordelene ved at træne på kontoret

Der er en masse grunde til, at det er en god ide at have en motionscykel på kontoret. Dem vil vi nu komme ind på.

  • God måde at afstresse på. Når du cykler på motionscyklen, stresser du af. Du er fokuseret på at kæmpe efter at gøre det godt på cyklen, og du sveder og er mere klar i hovedet, når du er færdig.
  • God måde at koble af på. Du behøver ikke at stresse over en eller anden opgave, du har en deadline på, men kan i stedet fokusere på at cykle. Det kan være, at du lige hører noget musik, mens du motionerer på cyklen. Det er en god ide, fordi du på den måde kommer væk fra fokus på konstant at levere og performe på arbejdspladsen.
  • God måde at slutte dagen på. Hvis du bruger motionscyklen, når du har fri, er det en god måde lige at komme tilbage til sig selv på. Du vil stå i en situation, hvor du kan gøre klar til resten af dagen og lige få rystet det at sidde for længe ned fra sig.
  • Slå helt fra med musik i ørerne. En anden måde at komme ind i sig selv på er, at du cykler samtidig med, at du har musik i ørerne. På den måde kan du lægge fokus på dig selv, inden du efterfølgende fortsætter arbejdet eller smutter hjem og er på igen.
  • Bliv frisk fra morgenstunden. Du kan blive frisk fra morgenstunden ved at gå ind på kontoret og lige cykle en intens tur. Det gør, at du er mere klar til at gennemføre dagen, når du har fået vækket dig selv op efter en fin cykeltur.
  • Kom i bedre form. Du vil komme i bedre form af at bruge motionscyklen, hvilket altid er en god ting.
  • God mod bare at sidde ned. Det at sidde ned for længe på et kontor er ikke godt for ens krop. Derfor er det godt, at du lige kan rejse dig op og cykle en intens tur på sin motionscykel, således at musklerne bliver opvarmet, og du kommer i bevægelse.

Den fylder ikke særlig meget. Motionscyklen er dødpraktisk, fordi den ikke fylder det store. Det gør, at den er god at have på kontoret, fordi den ikke står og fylder. I stedet er den praktisk og dejlig at have på kontoret som middel til at friske kroppen lidt op.

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her