Få mere bæredygtighed på arbejdspladsen

0
2208
baeredygtighed

Er du selvstændig og eller sidder i ledelsen at et firma? Hvis du på en eller anden måde har en ledende funktion på en arbejdsplads, har du selvfølgelig rigtig meget ansvar – både når det kommer til at drive en vellykket forretning, hvor der er overskud, og hvor I ikke skal frygte at lukke biksen, men også hvor du tager stilling til nogle af de store problemstillinger, som er oppe for tiden, heriblandt klima.

Når man har en forretning/virksomhed og dermed en arbejdsplads, hvor der er flere medarbejdere, har man også et ansvar for at tage så mange bæredygtige valg som muligt – også selvom det måske går hen og bliver lidt dyrere.

Her kan du se med, hvis du ønsker at gøre din arbejdsplads mere bæredygtig.

Alle har et ansvar – også dem der driver forretning

I disse tider, hvor der i den grad er klima på dagsordenen, er det også super vigtigt, at alle tager en aktiv del i denne globale krise. Det er naturligvis ikke alle, som kommer til at gør lige meget, fordi det netop ikke er alle, som ser det som et lige så stort problem, men uanset hvad er det altså en rigtig god ide at lave nogle forandringer i sin hverdag, der hvor det er muligt.

Og lige præcis arbejdspladsen er et rigtig godt sted at starte. Hvis du har en virksomhed med mange mennesker, er der nemlig god mulighed for at skabe endnu mere forandring, fordi der netop er flere mennesker. Og måske vil medarbejderne, fordi du har introduceret dem til bæredygtige løsninger, også tage den bæredygtige tankegang med hjem i privaten.

Det er de små ting, der tæller

Når det kommer til at få mere bæredygtighed ind i hverdagen og på arbejdspladsen, handler det meget om de små ting. Hvis I eksempelvis gør meget brug af printer, hvilket nok er tilfældet på mange arbejdspladser, kan I gøre brug af miljøtoner, da det er et mere bæredygtigt alternativ til de almindelige printerpatroner.

Det kan også være, at din forretning er en klinik eller lignende, og når du så skal til at have indrettet med klinikinventar, måske endda med hjælp udefra, så er det altså en rigtig god ide at tænke i bæredygtige løsninger her også. Prøv eksempelvis at gøre brug af bæredygtige materialer, eller find nogle møbler, som er blevet brugt i en anden klinik, og som bare trænger til at blive frisket op.

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her