Gør indtryk på dine kollegaer med smykker

0
2652
Smykker på hand

Smykker er en lige så vigtig del af dit outfit, som tasken, skoene eller tørklædet er det. Smykker er efterhånden ved at have gjort et sådan indtog på modescenen, at der nu også er fokus på smykkerne på diverse modeuger verden over. Og det er med god grund. For med det rigtige smykke, kan du style dit outfit op og ned og skabe en stemning i en helt konkret retning.

Hvilke smykker kan du have på på arbejde?

Når du skal vælge smykker, som du gerne vil kunne bære på arbejde, er du nødt til at se på, hvilket arbejde du egentlig har. For eksempel må de fleste ansatte i sundhedssektoren slet ikke gå med ringe og armbånd, da der gemmer sig snavs, bakterier og skidt under disse smykker – og det må under ingen omstændigheder overføres til patienter, klienter og så videre, der i forvejen typisk er i en sårbar situation.

Arbejder du for eksempel som sygeplejerske, kan du i stedet overveje at få et par smukke øreringe som en del af din daglige uniform, så du stadig føler dig pyntet. Ringe og armbånd må du lade være en fritids- og fest-accessory i stedet.

I de fleste andre fag er der dog nogenlunde frit slag, så længe du respekterer eventuelle dresscodes på arbejdspladsen. Det betyder, at du næppe kan komme med kæmpestore dødningehoved-halskæder på advokatkontoret eller små skrøbelige ringe på politigården.

Arbejder du i butik, bør du skele til, om forretningen sælger smykker – og hvis det er tilfældet, bør du som minimum bære et par stykker, som allerede sælges i butikken. Det er en del af din arbejdsuniform, og det kan forekomme uprofessionelt, hvis du er nødt til at henvise en kunde til konkurrenten på den anden side af gaden, fordi kunden bemærkede ét af dine smykker.

Kan mænd bære smykker på arbejde

Smykker til mænd er blevet meget mere almindeligt, og det er derfor også helt almindeligt set på arbejdspladsen. Du kan eventuelt motivere dine mandlige kollegaer til også at bære smykker, når de opdager, hvad du har på.

Disse er oftest i den lidt tungere liga, og der bruges typisk meget metal og læder, så smykkerne ser maskuline og edgy ud. Smykker til mænd kan lyde feminint, men det behøver det på ingen måde at være. Hvis du gerne vil have så lidt ”smykke”-look som muligt, så gå efter naturmaterialer som træ og læder, der i sig selv står rustikt og maskulint.

Kan du godt lide smykker, men vil du ikke have, at det bliver for ”pænt”, så gå efter hvidguld eller sølv, der fremstår mere råt. Du kan også sagtens kaste dig over det gule guld, men vil du gerne have det råt, så vælg de sandblæste designs. De bliver mere edgy og maskuline at se på, end hvis de er glatte og glimter i solen.

Smykker til mænd er meget oppe i tiden, og du er således blot med på noderne, hvis du hopper med på bølgen. Selv kvinder er begyndt at gå med smykker til mænd.

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her