Hvor meget koster det at have en hund?

0
1831
Hund sidder indenfor i stue

Hunden regnes generelt for værende Danmarks mest populære kæledyr, og stort set alle hundeejere vil kunne nikke genkendende til, at det er fantastisk skønt og på alle måder givende at have en hund.

Der er imidlertid heller ikke helt billigt, og det skal man være opmærksom på, før man pludselig går ud og kigger på hunde til salg.

Økonomien skal kunne holde til, at man får et ekstra, firbenet familiemedlem, og har man ikke pengene i orden, skal man vente med at få en hund.

Det kan godt være vanskeligt at danne sig et overblik over, hvad man egentlig skal bruge pengene på – så her kommer nogle af de udgifter, der er forbundet med at have en hund.

Hunde til salg

Første punkt på udgiftslisten giver sig selv, og det er den pris, man skal betale for sin hund, når man køber den.

Hunde til salg svinger rigtig meget i pris, og det kommer an på en række faktorer, hvad man skal spendere.

Det er i høj grad stamtavle og håbet om gode gener, man betaler for, når man skal købe en hund, og alt afhængigt af race og omstændigheder kan det snildt beløbe sig til mellem 10.000 og 20.000 kroner.

Dog skal man også vide, at man sagtens kan få en hund, der er markant billigere, hvis man ikke har så mange penge.

Hunde til salg kan sagtens befinde sig i et prisniveau omkring 3.000 kroner, så man skal ikke fortvivle, hvis man ikke lige sidder med en mindre formue på kontoen.

Faste udgifter

Købet af hunden er første udgift i en række af forskellige elementer, man skal give penge for som hundeejer.

Hunden skal for det første have en ansvarsforsikring, og det kan også være en fordel at tegne en sundhedsforsikring, og man skal regne med ca. 100 kroner om måneden til hver af de to.

Desuden skal man lægge penge til side til foder og diverse godbidder, som typisk vil beløbe sig til ca. 300-400 kroner om måneden.

Det er dog et groft estimat, der i meget høj grad afhænger af hundens størrelse, foderets kvalitet og om, hvorvidt man køber hundefoderet på tilbud.

Andre faste udgifter kan typisk være loppekure, hundetræning og måske noget udstyr, som man regelmæssigt skal købe.

Uforudsete udgifter

Hunde til salg er én situation, hvor man skal betale et engangsbeløb, men der er også andre punkter, hvor det bliver aktuelt.

Det drejer sig i særdeleshed om dyrlægeregninger, der ofte vil komme som uforudsete udgifter, som ikke vil være en del af det budget, man på forhånd har lagt.

Behandlinger af forskellige sygdomme, tandrensninger, operationer eller medicin kan i gennemsnit løbe op i omkring 250 kroner om måneden.

Det skyldes, at selve betalingerne godt kan være dyre, da eksempelvis en tandrensning alene kan koste over 2.000 kroner.

Hundepasning er en anden udgift, der ofte vil komme i forbindelse med ferier og rejser, og det kan også hurtigt løbe op, hvis man er væk i længere tid.

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her