Hvorfor specialisering i tandlægeskræk er en god idé

0
1760

De fleste danskere bryder sig ikke om at gå til tandlægen. Det opfattes både som ubehageligt, ofte dyrt og direkte grænseoverskridende, at folk stikker deres fingre ind i munden på en. En stor del af danskere er decideret bange for at gå til tandlægen. Det anslås af Tandlægeforeningen, at 10% af alle danskere lider af odontofobi, altså tandlægeskræk i daglig tale. Det gør, at folk holder sig væk fra tandlægerne, hvilket kan gøre deres tænder værre.

Hvorfor specialisere sig i tandlægeskræk?

Med så mange danskere der oplever tandlægeskræk, skal man som tandlæge tage problemet seriøst. Nogen klinikker, eksempelvis Tandlægerne i Parken i København, har specialiseret sig i tandlægeskræk. Det betyder, at der er sat ekstra tid af til hver enkelt patient, som oplyser at de lider af tandlægeskræk.

Hvordan får man folk til at slappe af?

De fleste med tandlægeskræk har enormt meget angst allerede inden de træder ind i klinikken. Derfor kan man med fordel indrette sin klinik lidt hjemligt, så den ikke virker så klinisk. Det er selvfølgelig uden at gå på kompromis med hygiejnen. Det gør, at folk med det samme slapper lidt mere af. Det vil aldrig helt føles som hjemme, men rolige farver og natulig indretning kan være en god måde at komme ned i gear på.

Det er også vigtigt, at behandlerne opfører sig roligt, venligt og professionelt. Tid er essentielt. Hvis folk i forvejen er pressede, bliver det ikke bedre af at de føler et tidspres. Derfor er ekstra tid en rigtig god måde at få folk til at slappe af på. På den måde føler de heller ikke, at de skal overvinde deres tandlægeskræk unødvendigt hurtigt, hvilket typisk ikke virker.

Hvilke fordele er der som klinik med specialisering i tandlægeskræk?

Hvis man som klinik vælger at specialisere sig i tandlægeskræk, vil man få et helt nyt kundesegment at forholde sig til. Foruden ens faste patienter, eller tilflyttende patienter, vil der pludselig kommer folk man ikke er vant til. Det kan være folk der ikke har været ved tandlægen i årevis, eller folk som kommer langvejs fra, fordi en god oplevelse er nødvendig for dem.
Når så stor en del af befolkningen kæmper med tandlægeskræk, vil man derfor kunne tilbyde folk noget helt specielt. Der er endnu ikke mange klinikker der tilbyder specialisering i håndtering af tandlægeskræk, så jo hurtigere man er på markedet, des flere kunder vil man have for evigt.

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her