Sådan får du gang i din virksomheds morale igen efter Corona

0
1770
Person får to go mad proppet ned i en taske

Denne tid med Corona er svær for alle. Det er meget lang tid siden, verdenen har været ramt af en lignende pandemi, og derfor er ingen rigtig forberedt på, hvad det vil sige at skulle agere rundt i en verden, hvor der er en konstant frygt for at blive syg. Udover de mange bekymringer man kan have rent helbredsmæssigt, så er der også rigtig mange der kæmper med at få det finansielle til at gå op. Især når man ejer sin egen virksomhed. Erhvervslivet under Corona har nemlig været hårdt ramt.

Hav en åben kommunikation

Men hvad kan du egentlig gøre, hvis du føler, at humøret og moralen i dit firma er utrolig dårligt på grund af det pres Corona situationen har medført? Det er klart, at du som chef har en stor betydning for stemningen på jeres fælles arbejdsplads. Selvom du samtidig nok er den der har allerflest bekymringer om erhvervslivet under Corona. Du ønsker selvfølgelig ikke at skulle fyre nogen, velvidende hvor svært de vil have ved at får t nyt arbejde. Samtidig må du også tænke på hvordan du får råd til at udbetales alle løn.

Nogle gange kan det være en fordel at tale lidt om tingene. Spille med åbne kort. Dine medarbejder kan godt gætte sig frem til at situationen er får for virksomheden. Men hvis de går rundt i uvidenhed, kan frygten hurtigt vokse ud af proportioner. Hold dem opdateret på hvad der foregår, så vil alle måske nemmere kunne holde humøret højt og ikke føle at de arbejder på en synkende skude. I stedet vil de måske lægge ekstra mange kræfter i deres arbejde, for at hjælpe til med at hele virksomheden klarer sig godt igennem denne krise.

Forudse problemerne

Det kan også være en god ide at du som chef tænker over at have forskellige nødplaner klar.

Når regeringen taler om forskellige nødpakke, så undersøg om du vil være berettiget til nogle af dem. Også selvom du ikke står i en situation, der er slem nok til at ansøge om hjælp fra staten, så kan det være godt at vide hvornår din situation er alvorlig nok til det. På den måde skal du ikke først til at undersøge det, når du i forvejen har rigtigt mange problemer og udfordringer.

Tag nogle snakke med din bank om hvorvidt du vil kunne låne nogle penge, skulle du få brug for likvide midler nu og her, til at betale diverse faste udgifter. Dette kunne være udgifter som husleje og løn. Det kan give noget ro, hvis du ved at det måske kan være muligt at låne penge, skulle behovet opstå.

Det kan også være at du skal se på de muligheder der er indenfor virksomhedslån. Vil det være fornuftigt at låne penge fra andre end dn bank.

Der er håb

Til tider kan det være trøstende at tænke på, at det virker til, at en vaccine ikke er så langt væk længere. Måske betyder det at situationen snart vender. At hele verden får lidt håb og at dette håb har en positiv indvirkning på verdensøkonomien. Alt sammen noget der kan komme din virksomhed til gavn.

Tidligere artikelHav styr på dit udseende på arbejdet
Næste artikelDette kræver det bedste hjemmekontor

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her