Sådan får du styr på dit pengeforbrug

0
2247
Småmønter ligger ved siden af lommeregner

Mange danskere kommer hvert år i økonomiske problemer af den simple grund at de ikke har haft styr på deres pengeforbrug. Uden orden i pengesagerne er man nemlig i risiko for at kunne komme ud i en økonomisk situation, som er svær at redde sig ud af igen.

Derfor er det så vigtigt at få styr på sit pengeforbrug. Men hvordan gøres dette på en nem og overskuelig måde, hvor alle kan være med? Læs med, og bliv klogere på emnet.

Bliv klar over dit forbrug

Første skridt på vejen mod at få styr på sit pengeforbrug, er netop at blive klar over hvad ens penge går til. Det kan være meget forskelligt hvad forskellige personer bruger deres penge på. Nogle har et meget højt forbrug af dagligvarer. Andre har et stort forbrug på diverse posten. En tredje gruppe bruger mange penge på bil på transportposten. Hvordan ser dit forbrug ud?

En god måde hvorpå man kan blive klar over sit forbrug, er ved at gå sin kontoudtog for de sidste par måneder igennem, og skrive ned hvad man har brugt penge på. På denne måde vil du opdage hvor dine penge forsvinder hen. Ved du først hvordan dit forbrug ser ud, bliver det meget lettere at få det under kontrol.

Læg et budget

Andet skridt på vej mod at få styr på sit pengeforbrug, er ved at lægge et budget. Tag også her udgangspunkt i dine udgifter gennem de seneste par måneder. Skriv dine faste udgifter ned samt hvad du bruger om måneden på transport, mad og diverse.

Når dette er gjort, bliver det tid til at du skal tage dig et kig på hvordan dine indtægter ser ud. Hvor mange penge går der ind på din konto hver måned? Sammenhold så disse to tal – dine udgifter og dine indtægter. Er der nogen forskel på disse to tal? Måske finder du ud af at du bruger flere penge hver måned end du får ind på kontoen. Opdager du et problem så som dette, er det vigtigt at få gjort noget ved det. Ellers kan du risikere at udgifterne vokser dig over hovedet, og at dit pengeforbrug derved stikker af fra dig.

Gør noget ved problemet

De fleste mennesker vil nok ønske at de har flere penge til rådighed. Sådan kan man også godt have det, efter at have taget et kig på sit budget. Måske har man netop opdaget et problem. I stedet for blot at ignorere problemet og tænke at det nok skal gå, er det vigtigt at gøre noget ved problemet.

Der er som regel flere løsninger på et penge problem. Enten kan man vælge at forøge sin indtægt, så alle udgifterne bliver dækket, eller også kan man vælge at skære ned på sine udgifter. Den sidstnævnte mulighed er som regel den, der bliver valgt, fordi det er den letteste.

Uanset hvilken løsning du vælger, er det vigtigste at du får gjort noget ved det. Så sørger du for at du ikke også ender i penge problemer!

Tidligere artikelDerfor skal du købe et arkitekttegnet hus
Næste artikelSådan gør du arbejdstøjet lidt mere stilet

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her