Elektriker som erhverv – hvordan fungerer det?

0
3000
Elektriker

I dag står mange elektrikere og mangler lærlinge. Der er stor søgen efter den næste generation af elektrikere. Mange vælger uddannelsen fra, fordi der ikke er tale om en høj uddannelse. Dog er elektrikerjobbet stadig et job, som kræver meget rent fysisk. Elektriker som erhverv indeholder mange forskellige ting, og som man alt sammen også kan bruge i privaten.

Hvordan er uddannelsen opbygget?

Det kræver ikke så meget for at søge ind på uddannelse som elektriker. Det kræver ikke en gymnasial uddannelse, men bare at man har en gennemsnitskarakter på 2.0 i dansk og matematik fra 9 eller 10 klasse. Det er derfor en uddannelse som mange vælger, hvis de gerne vil undgå at skulle gå mere i skole. Uddannelsen er opbygget efter at man for det meste er i praktik. Der vil være nogle få gange, hvor man skal møde op i skolen.

Hvad indeholder elektrikerjobbet?

Før man vælger elektriker erhvervet, så er det en god ide at vide, hvad det helt præcis indebære. Helt grundlæggende så er der tale om alt slags elektricitet. Du lærer via uddannelsen, hvordan man installerer og reparerer store og små elektriske anlæg. Du vil derudover også kunne rådgive kunder om deres valg af elektriske løsninger. Du får en generel stor viden omkring strøm til lys, maskiner, alarmer, computer mv.

Elektrikererhvervet

Du gennemfører uddannelsen enten som elektriker 1 uddannelsen eller elektriker 2 uddannelsen. Alt efter hvilken du har valgt, er du færdiguddannet efter 4-5 år. Efter de 4-5 år kan du begynde at arbejde som elektriker.

Du kan som elektriker arbejde rigtig mange steder. Som elektriker kan man både arbejde i offentlige og private virksomheder. Derudover kan du også komme til at arbejde for en privat elinstallatør. Igennem erhvervet er der mange ting, som man kan arbejde med.  Man har under uddannelsen valg et speciale, som man så arbejder efter.

Hvad er der fokus på i elektrikererhvervet?

Der findes mange elektriker rundt i Danmark. Der findes både elektriker i Jylland, på Fyn og elektriker Sjælland. Der er derfor også stor konkurrence mellem hver enkelt firma. Der er derfor ved hvert firma særlig fokus på kvalitet, service og vejledning. Det er vigtigt når der er tale om elektricitet, at det bliver lavet ordentlig. Man skal derfor vælge et firma, som fokusere på kvalitet, service og vejledning. På den måde undgår man senere skader og flere regninger.

Mange elinstallatører har et mix af nyuddannet personale og mere erfarent personale. På den måde sikrer de sig, at der er nogen i virksomheden, som har en masse erfaring inde på området. Samtidig har de også de nye, som er klar til at lære, og vil bringe noget nyt til virksomheden.

Elektriker overalt

Som sagt findes der elektrikere overalt. Det er derfor hellere ikke svært at finde en elektriker tæt på, hvor du bor. Det er lige meget, om du bor langt ude på landet i Jylland eller midt inde i København på Sjælland. Der vil altid være en elektriker,  som vil kunne hjælpe med eventuelle problemer.

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her