Erhvervsportræt: tagrenderensning

0
2849
Bygning med tagrender

En knap så kendt, men ret så populært erhverv er at være tagrenderenser. Og hvad laver en tagrenderenser så og hvad er betydningen af at få renset tagrender. Herunder kommer der et kort erhvervsportræt om hvad en tagrenderenser laver, hvorfor er det vigtigt at få renset sit hus eller bygnings tag og tagrender, kan man selv rense sine tagrender og hvad koster det, at få en professionel til at gøre arbejdet og kan det betale sig at få en professionel til at gøre det.

Hvad laver en tagrenderenser?

Lad os sige, at du har et hus i Nordsjælland, så kommer en tagrenderenser renser, som navnet antyder tagrender, afløb og tage fri fra blade, mos og alger, der ligger på tagene eller nede i tagrenderne.

Det er et vigtigt arbejde, for er tage og tagrender ikke frie for gamle blade kan vandet ikke komme ned fra taget og ned i afløbene via tagrenderne. Kan vandet ikke løbe frit ned fra taget vil det finde alternativer som ned gennem taget eller ned af facaderne og ind i huset via vinduer, døre og ind i huset og kælder og derved risikere at ødelægge tagkonstruktionen og resten af huset med fugt og svamp.

Rensning af tagrender er en vigtig del af bygningens vedligeholdelse og er med til at opretholde husets værdi på langt sigt.

Rensning af tagrender: Kan man selv gøre det?

Et almindeligt 1 plans hus, sommerhus eller kolonihave kan man sagtens selv rense både taget og tagrender uden de store problemer. Det anbefales, at det gøres nå efterårets mange blade falder af træerne og inden at de mange efterårsstorme og vinterens sne sætter ind.

Hvis du har et større hus eller en erhvervsbygning anbefales det, at benytte sig af en virksomhed som er specialiseret i at rense tag og tagrender.

En professionel tagrenser har erfaringen og det rette udstyr, til at rense selv meget høje bygninger. Nemt og sikkert og uden at risikere liv og legeme. Samtidig gør erfaringen at de nemmere spotter evt. løse tagsten og det er muligt at få dem sat fast igen, så der ikke kommer vand eller sne ind i bygningen, med evt. ødelæggelse af tagkonstruktionen som følge.

Husk at vælge en tagrenser, der har en grøn profil og bruger miljøvenlige rengøringsmidler. Ellers ender du med at få en masse kemikalier i din have og grundvand.

Er en rensninger af tagrender dyrt?

Prisen på en tagrenderensning er et langt stykke hen ad vejen bestemt af, hvor højt dit hus eller bygning er. Jo højere jo mere koster det.

Er det et 1 plans hus ligger en rensning på små 2000 kr. + moms, mens en rensning, hvis firmaet skal op i 9 meters højde koster omkring 5000 kr. Mange gange vil der i prisen være en rapport om tagrendernes tilstand, samt små reparationer af tagrenderne.

Husk det er muligt at benytte sig af håndværkerfradraget til at få renset tag og tagrende. Her skal det også nævnes at vælger du at få malet dit tag samtidig, dækker håndværkerfradraget ikke.

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her