Hammer og sav – enhver tømrers bedste redskaber

0
1794
Hammer og sav

Det kan være dine tømrertimer foregår på arbejdet, professionelt. Det kan også være, at du mere er en fritidstømrer, der hygger i eget værksted, når der skal laves fede projekter i din fritid. Måske er det en blanding af begge dele.

Lige meget hvor man udfører sit tømrerarbejde, så er der én ting, som bare skal være på plads: en tømrer skal have nogle gode redskaber at arbejde med. For lige meget hvor god en tømrer er, så er tømreren ikke bedre end de redskaber, man har at arbejde med.

Hvilke redskaber er der tale om?

En tømrer har selvfølgelig mange redskaber i deres arsenal. Det kan være alt lige fra boremaskinen til fukssvansen. Tomstok og blyanter er også utroligt behjælpelige, når tømreren skal på arbejde, og i gang med sine projekter.

Der er dog to redskaber, som det ikke er til at klare sig uden. Hammer og sav er enhver tømrers bedste venner, og er helt uundværlige. Til gengæld betyder det ikke, at det er nemt at vælge, for der er mange forskellige slags hamre og save at vælge imellem, og de kan alle noget, som er brugbart.

Lægtehammer – den ultimative hammer til tømreren

Lægtehammeren har mange fordele, når man sammenligner den med andre hamre. Først og fremmest har den sin karakteristiske lange klo, som kan bruges til at hive lægter og andre ting over til en. Denne klo lader også en hamre hammeren fast i bjælker, så den kan hænge klar lige ved siden af en, når man skal bruge den.

Desuden er lægtehammeren en smal lille sag, som gør at den ofte kan komme ind i smalle sprækker og derfor er handy, når der skal laves præcisionsarbejde med søm. Derfor er lægtehammeren virkelig god – fordi en lægtehammer kan det meste af, hvad andre hamre kan, og så kan den også lidt mere.

Kap- og geringssav – den effektive sav i værkstedet

Ligeledes er der mangen en sav, som kan bruges i værkstedet. Fukssvansen er altid standard at have stående, men nogen gange er der brug for noget tungere skyts. Her kan en kap- og geringssav være behjælpelig.

Kap- og gerringssaven er effektiv, når der skal arbejdes med brædder og planker. Kap- og geringssaven saver utroligt præcist, og den gør at det er nemt at få savet det træ ud, som man arbejder med. Så hvis en kap- og geringssav er på ens ønskeliste, er det bare at tjekke https://kap-geringssav.dk ud – her er der lidt af vært at vælge imellem.

Med hammer og sav – kom i gang med dine projekter!

Som tømrer skal du huske at have udstyret i orden. Det gælder for lægtehammeren, det gælder for kap- og geringssaven, og det gælder også for alt det andet.

Så hvis du mangler noget, eller godt kan bruge en opdatering i værkstedet, så er det bare at se dig omkring. Der er fyldt med gode tilbud derude, og dine projekter kommer til at gå bedre og have bedre resultater. Alt det kræver er, at du har det rigtige værktøj.

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her