Sådan indretter du din nye butik

0
1795
butik

Tillykke! Du har taget springet, gjort forarbejdet, og nu er du her: Endelig kan du officielt kalde dig butiksejer, og måske har du endda allerede skrevet en åbningsdag i kalenderen. Men som det nok er gået op for dig lige så snart, du skrev under på lokalerne – hvis ikke før – så er der stadig meget at gøre, før du kan slå dørene op.

Indretningen er den sjove del af processen, hvor du virkelig kan bruge din kreativitet til at skabe en helstøbt, lækker oplevelse for dine kunder. Føler du dig overvældet over de mange beslutninger, eller ved du ikke, hvor du skal starte? Frygt ej. Vi har samlet en række af gode råd til, hvordan du indretter en butik efter alle kunstens regler og sørger for at have det praktiske i orden, lige her.

Før uheldet er ude: Overvej et overvågningskamera

Før du installerer noget som helst af værdi, er et godt overvågningskamera klart noget, du bør investere i. Som en travl forretningsejer kan du ikke altid være der fysisk til at holde øje med tingene, men det kan et overvågningskamera. Før åbningsdagen har du heller ikke nødvendigvis nogen ansatte til at gå rundt i butikken. Dette er på ingen måde svært for en tyv at regne ud, og derfor er det vigtigt at være et skridt foran med et overvågningskamera allerede fra starten. Sæt det op i et hjørne med godt overblik over hele lokalet – måske endda nær et vindue eller en lysskinne, så det kan skimtes fra gaden og skræmme potentielle indbrudstyve væk. Er dine butikslokaler så store, at du har brug for flere vinkler, kan du altid overveje at installere flere rundt omkring. Læs mere om overvågningskameraer her: https://overvaagningskamera.dk.

Vælg et koncept – og gå hele vejen

Når du har styr på sikkerheden, er det tid til at skærpe dit koncept. Det visuelle aspekt har kæmpe betydning, når det kommer til at tiltrække kunder – og rammer du forkert, vil interesserede i facaden gå skuffet derfra, når de ikke finder, hvad de forventer af varer indenfor. Vælg derfor et tema, der afspejler kernen af din virksomheds identitet, og lad det gennemsive samtlige interiørvalg, du tager.

Er du f.eks. konditor og sælger prægtige, små kunstværker, skal kagerne selvfølgelig udstilles under en lysskinne i et stort vindue – og det lader mange bagere også til at have regnet ud.

Men skal du gå skridtet videre og skille dig ud fra dem, kan du gå all-in på den stil, du har lagt i kagerne, og føre den videre i din indretning. Bruger du mange pastelfarver, flødeskum og fine, delikate dekorationer på kagerne? Så kør det drømmende tema videre med maling i farvepaletten, smuk, abstrakt dekoration og fantasifuldt møbeldesign. De rette lysskinner til at bade herlighederne i blødt, himmelsk lys vil også gøre en kæmpe forskel til slut – selv, hvis du har fundet en fantastisk lysekrone, der skal være kronen på værket. Ekstra lys med lysskinner vil kun give dens sten mere at reflektere rundt i lokalet, og alle de andre detaljer, der fuldender indretningen, vil stå skarpere og flottere. Med den rette lysskinne og et gennemført koncept vil folk hurtigt begynde at tale om din butik som et sted, man bare må besøge en dag.

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her