Pandora — en virksomhed i evig udvikling

0
2996
Smykkefirma

Du har med garanti hørt om Pandora smykker, og måske ejer du selv en halskæde, et armbånd eller noget helt tredje fra det danske brand. Men hvordan har Pandora smykker vundet så stor popularitet verden over? Og hvordan startede eventyret?

Alt dette kan du blive klogere på i denne artikel, hvor Pandoras historie, virksomhedsstruktur og visioner bliver sat under luppen.

Der var engang…

Tilbage i 1982 ejede den danske guldsmed, Per Enevoldsen, og hans kone Winnie en lille smykkeforretning i København. Per og Winnie rejste ofte til Thailand, hvor de holdt af at finde inspiration samt smykker, som de kunne hente hjem til Danmark og anvende i deres produktion.

Der gik ikke længe før deres produkter blev populære i Danmark, og dermed begyndte Per og Winnie at fokusere mere på engrossalg til danske klienter. I 1987 stoppede de detailsalget, og fik for første gang deres helt egen smykkedesigner. Herefter begyndte Pandora at sætte større fokus på at skabe deres egne, unikke kollektioner. I 1989 rykkede smykkeproduktionen til Thailand, hvor Winnie og Per helt tilbage i 1982 fandt deres inspiration.

Pandora smykker: Fra dansk anerkendelse til verdensberømmelse

I 2000 kom Pandoras armbånd med charms på markedet. Med disse armbånd kunne man tilføje unikke charms, som sagde noget om, hvem man var og hvad man kunne lide. På den måde fik man et armbånd, som ikke lignede alle andres, og man kunne endda ændre på det undervejs, som man fandt nye charms, man kunne lide eller i takt med, at man ændrede stil. Charms kunne foræres i gave og symbolisere forskellige skelsættende og lykkelige begivenheder i livet.

Pandora var et af de første firmaer til at komme på denne idé, og den blev meget hurtigt populær — og er det stadig den dag i dag. På grund af stor efterspørgsel valgte Pandora i tiden herefter blandt andet at åbne butikker i USA, hvor de i dag har deres største marked. Herefter udvidede de deres geografiske beliggenheder til Tyskland og Australien.

De seneste tiltag skete i 2017 og i 2018, hvor Pandora åbnede yderligere to nye produktionssteder i Thailand.

Således skete det, at det, der startede med at være en lille smykkeforretning i den danske hovedstad, vandt popularitet i Danmark og senere hen resten af verden. I dag er Pandora smykker til at finde i mere end 100 forskellige lande verden over, spredt over seks kontinenter. Der findes i alt omkring 7.500 butikker, der sælger Pandora smykker.

En stor arbejdsplads

Pandoras vision er at sælge smykker, der gør det nemt for brugerne at fortælle omverden noget om, hvem de er og hvad der betyder noget for dem igennem de smykker, de bærer.

Udover at gøre det nemmere for folk at udtrykke sig gennem deres Pandora smykker, så skaber virksomheden også et stort antal jobs. Virksomheden har nemlig mere end 26.000 ansatte verden over. Heraf arbejder 11.500 af dem i Thailand, hvor selve smykkeproduktionen foregår.

I 2018 havde Pandora en omsætning på hele 22.8 milliarder danske kroner.

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her