Sådan kommer du hurtigst af med din gæld

0
2437
Gæld

Det er ikke altid, man lige har penge nok til det, man gerne vil have. Så er det smart, at man kan låne dem. Det har du også gjort. Du har lånt til en ny telefon og så til en rejse og noget tøj.

Du har lånt her og der til dit og dat, og nu har du en irriterende gæld, du skal af med. Det kan tage lang tid at komme af med gæld, men der er én ting, der gør det meget hurtigere: Samlelån.

Hvad er samlelån?

Et samlelån er et lån, du tager for at betale alle dine andre lån af. Du flytter altså på en måde alle dine gældsposter over til en samlet post. Det giver dig et bedre overblik og kun ét sted at betale til.

Samlelån er en rigtig god idé til dig, der har flere små lån her og der. Det er nemmere at samle dem til et lån, men det kan også betale sig rent økonomisk. Kan du få en bedre rente på dit samlelån end på dine smålån, så sparer du nogle penge. Så skal du jo betale mindre i rente.

Når du samler din klatgæld i et samlelån, bliver det meget mindre uoverskueligt. Synes du, at dine forskellige gældsposter er blevet så mange, så du ikke helt kan overskue det? Så se at komme i gang med at samle dem i et samlelån.

Spar penge

Når du samler din klatgæld, kan du gerne få en lavere rente. En lavere rente betyder færre udgifter. Du kan altså ligefrem spare penge ved at samle din gæld.

Vil du gerne hurtigt af med din gæld, kan du bruge besparelsen på at betale mere af. Kan du stadig undvære det samme beløb hver måned, så kan du med en lavere rente betale et større afdrag. Det betyder, at du kommer hurtigere af med din gæld.

Når du kun skal betale ét sted, er der også meget mindre risiko for, at du glemmer det. Har du flere lån flere forskellige steder, kan nogle af dem glippe en gang imellem. Det giver ekstra udgifter i form af rykkergebyrer og ekstra rente. Så har du mistet overblikket, kan det blive dyrt.

Hvad du ellers kan gøre

Hvis du vil hurtigt af med din gæld, er der også andre ting, du kan gøre. Det hele handler om at betale mere af, men der er forskellige måder at skaffe pengene på.

Du kan kigge dine udgifter igennem og se på, om du kan spare på noget. Har du et lidt for stort mobilabonnement, kan du skifte til et mindre og billigere. Er din husleje høj, kan du flytte i noget mindre. En høj elregning kan du gøre mindre ved at huske at slukke for lys og andet, når du ikke bruger det.’

Du kan også tage dig et ekstra job. Så tjener du nogle flere penge og kan betale mere af på din gæld.

Undgå også at låne igen. Hvis du skal af med din gæld, skal du begynde at spare op til det, du gerne vil have.

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her