Vælg det rette lån og ikke de hurtige og dyre

0
2433
Lån

Når det kommer til lån, så findes der et hav af muligheder samt udbydere. Det kan nemt blive uoverskueligt at finde ud af, hvilket der reelt set kan gøre noget godt for dig. Det er fristende at kigge på de hurtige lån, som du kan optage helt uden at skulle stille sikkerhed. Men disse lån bliver ofte ret dyre, inden de bliver indfriet. Start derfor med at se på andre lånemuligheder, således at du ikke haver i en kedelig spiral af gæld og alt for dyre renter.

Det er vigtigt at se betingelserne grundigt igennem

Inden du kan vælge lån, så er det vigtigt, at du sætter tid af til at læse selve lånets betingelser grundigt igennem. Hvor hurtigt er det muligt at afvikle? Hvad er renteomkostningerne? Hvad kommer lånet til at koste dig i sidste ende? Hvad koster det dig i ÅOP? Kan du afvikle lånet hurtigere, hvis du får mulighed for det? Det kan også være rart at vide, hvem du reelt set låner pengene af, og hvem du dermed støtter, ved at optage et lån lige netop der. Det kan dog være svært at finde svar på.

Start med et møde i banken og forhør dig om dine muligheder

Har du for eksempel brug for startkapital til at komme i gang med din egen virksomhed, så kan det være en god idé at starte med at booke et møde med din bankrådgiver. Her kan du få et godt overblik over, hvad banken kan tilbyde dig i forhold til, hvordan de vurderer din plan for din virksomhed. Det giver dig et godt udgangspunkt, samt en god viden om de forskellige typer af banklån. Måske får du et godt tilbud, men det kan også ske, at banken ikke tror nok på dit projekt til at ville låne dig penge til det.

Søg fra investorer eller fonde

Det er også muligt at søge om økonomisk hjælp fra forskellige investorer, når du skal vælge lån. Du skal blot være opmærksom på, at det kan være, at de ønsker en andel af virksomheden for at investere i dit projekt.

Hvis du er god til at skrive ansøgninger, så er det også muligt at søge om støtte fra forskellige fonde. Det kræver, at du tager dig god tid til at oprette din ansøgning, da der ofte er mange, som søger hjælp fra fondene.

Balance i økonomien i din nye virksomhed

Når du starter en ny virksomhed op, så er det vigtigt, at du finder en god balance. Derfor er det om at spare på så meget som muligt, samtidig med at du er nødt til at indkøbe det allermest nødvendige for at kunne komme godt i gang med din virksomhed. Derfor skal du lave en plan og en oversigt over hvad du har brug for, hvad du har i forvejen, hvad du kan købe eller få brugt, hvad du bliver nødt til at købe fra nyt osv; så du har et overblik over, hvilket beløb du har brug for at låne.

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her